Ind og ud af RKI, sådan kommer du videre

Det er en rigtig uheldig situation at ende i, når du pludselig står registreret i RKI eller Debitor registeret. Det kan tage pusten fra enhver, men der er faktisk en rimelig overskuelig løsning på det. Vejen ud er lidt længer end vejen ind, men det er ligetil.
Har du været uheldig og ende i RKI, så har det en række kedelige konsekvenser for dig i forbindelse med økonomien. Du kan få svært ved at komme i gang med mange af de ting du måske går og drømmer om, men samtidig kan du heldigvis komme ud igen næsten ligeså hurtigt. Her er nogle råd til, hvordan dit besøg hos RKI bliver så kort som muligt.

Tag fat ved problemets rod – kontakt kreditor

Økonomien kan virkelig være noget af det, der giver ondt i maven og dårlig søvn om natten. Ender du i RKI, betyder det også ofte, at du måske har lukket øjnene for noget, der har været undervejs gennem en længere periode.

Som ofte har din kreditor en stor interesse i at få sine penge retur igen og for mange er RKI slet ikke den ønskede udgang. Tager du derfor fat i kreditor, vil udkommet ofte være, at I kan finde frem til en fælles løsning på problemet.
Er du først blevet registreret er den hurtigste løsning simpelthen at betale lånet ud. Er det ikke en mulighed vil langt de fleste kreditorer være mere end villige til at forsøge at komme frem til en løsning begge parter kan være tilfredse med.

Lån trods RKI

Det kan give rigtig mange problemer i forbindelse med økonomi, når du pludselig er registreret i RKI. Ofte betyder det, at du ikke kan optage kviklån trods rki, købe ting på kredit og i nogen tilfælde kan det også give udfordringer, hvis du vil oprette et nyt mobilabonnement.
Går du måske og drømmer om at få sat boligen i stand, så kan en registrering betyde, at der er håndværkere, der ikke ønsker at arbejde for dig, så længe registreringen er i kraft.

Det kan være fristende at lede efter et firma, der tilbyder lån trods RKI, så du kan betale det lånte ud og ikke skal bruge mere tid på det.
Men det er desværre sådan, at denne form for lån som udgangspunkt er meget dyre. Derfor kan denne form for lån ende med at koste dig meget mere end det oprindelige lån du er blevet registreret på.
For at komme hurtigt ud af RKI er det derfor bedre at betale hurtigt af end at låne igen.